Broya Group - solutii complete pentru infiintare si contabilitate firma Bulgaria!

logo move

Servicii complete prin Broya Group

Oferim servicii complete si asistenta pentru obtinerea licentelor si incheierea asigurarilor necesare, infiintare de case de expeditii si deschiderea de conturi bancare in Bulgaria si Romania. De asemenea, vindem firme gata infiintate si inregistrate si ne ocupam in totalitate de obtinerea codului EORI. Ne concentram in a va ajuta sa va desfasurati activitatea cat mai eficient si in conformitate cu legislatia din Bulgaria.

Infiintare casa de expeditii in Bulgaria.

In Bulgaria, este usor sa incepeti o afacere de intermediere in transporturi fara a fi necesara obtinerea unei licente speciale pentru aceasta activitate. Primul pas este infiintarea unei firme in Bulgaria si inregistrarea pentru TVA.

Cu o afacere de intermediere in transporturi, este posibila oferirea de servicii de transport intre furnizori si clienti din Romania, fara a fi necesara achitarea TVA pentru facturile emise in ambele directii. Insa, cota de TVA de 20% se aplica pentru serviciile oferite catre clientii din Bulgaria.

Pentru a dovedi activitatea de intermediere in transporturi, sunt necesare anumite documente, precum contractul de comanda de la client, contractul de comanda catre furnizor, facturile emise de transportator sau de alte case de expeditii, facturile emise catre clienti si copii ale documentului CMR. Uneori, poate fi dificil sa obtineti aceste documente la timp, astfel incat este posibil sa fie necesar sa le trimiteti prin email.

BROYA GROUP ofera asistenta in procesul de infiintare a afacerii, in gestionarea contabilitatii si in functionarea afacerii in Bulgaria.

Obtinerea codului EORI

Daca aveti o afacere in Bulgaria si doriti sa importati sau sa exportati bunuri in Uniunea Europeana, trebuie sa solicitati un numar EORI de la autoritatile vamale bulgare. Procesul de obtinere a numarului EORI poate fi realizat prin completarea unui formular de cerere si prin furnizarea unor documente precum certificatul de inregistrare al societatii, actul de identitate al reprezentantului legal al societatii si o declaratie pe propria raspundere.

Este important sa retineti ca numarul EORI este valabil in intreaga Uniune Europeana, astfel incat nu este necesar sa solicitati un numar separat pentru fiecare stat membru in care doriti sa desfasurati activitati de comert international.

Oferim serviciul de obtinere a numarului EORI (Economic Operators Registration and Identification) in Bulgaria pentru afacerile care doresc sa importe sau sa exporte bunuri in Uniunea Europeana. Acest numar este necesar pentru a desfasura activitati de comert international in Uniunea Europeana si este valabil in intreaga Uniune.

Oferim asistenta in tot procesul de obtinere a codului EORI (completarea cererii si in respectarea tuturor cerintelor necesare). De asemenea, puteti apela la noi pentru orice intrebari sau probleme care pot aparea in procesul de obtinere a numarului EORI.

Daca doriti sa beneficiati de serviciul nostru de obtinere a numarului EORI in Bulgaria, nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe informatii. Suntem aici pentru a va oferi sprijinul necesar pentru a va desfasura activitatea de comert international in mod eficient si legal.

Deschidere cont bancar in Bulgaria

Serviciul nostru de asistenta pentru deschiderea unui cont bancar se adreseaza firmelor care doresc sa deschida un cont bancar in Bulgaria si care au nevoie de ajutor in procesul de aplicare si de evaluare a taxelor si conditiilor bancare.

Evaluam toate optiunile disponibile de la diferite banci si recomandam alegerea unei banci care se potriveste cel mai bine nevoilor firmei.

De retinut este ca procedeul de aplicare pentru un cont bancar in Bulgaria poate varia in functie de banca aleasa si de tipul de cont pe care doriti sa il deschideti. De exemplu, unele banci pot solicita documente suplimentare sau pot avea cerinte de depozit minim diferite. Prin serviciul nostru de asistenta in alegerea si aplicarea pentru un cont bancar potrivit, speram sa va facem procesul cat mai simplu si mai usor posibil.

Pentru a deschide un cont bancar intr-o banca din Bulgaria, sunt necesare anumite documente: certificatul constatator si actul constitutiv - statutul firmei. La multe banci exista un comision lunar de administrare a contului. Acest comision poate varia in functie de banca si tipul de cont ales, iar conturile care ofera mai multe servicii, cum ar fi retrageri de la bancomatele altor banci sau plati online, transferuri intra si interbancare pot avea un comision mai mare.

Bancile din Bulgaria ofera, de asemenea, online banking cu token si interfata in limba engleza, ceea ce poate face mai usor gestionarea conturilor bancare. Pentru a face plati catre bugetul de stat pentru impozite, este nevoie de un cont in leva, iar pentru a putea retrage sume mai mari de 3000 de euro in numerar de la banca,trebuie facuta o programare in prealabil la banca.

Asigurare Bulgaria si ITP

Oferim servicii de asigurare si ITP (Inspectia Tehnica Periodica) la preturi avantajoase pentru autovehicule inmatriculate in Bulgaria, indiferent daca autoturismul a fost inmatriculat prin noi sau nu, indiferent in ce localitate din Bulgaria a fost inmatriculat.

Asigurarile sunt valabile pentru perioade de 3, 6 sau 12 luni, la cel mai bun pret garantat!

Suntem aici pentru a va ajuta.

Licenta de transport in Bulgaria

Licenta de transport in Bulgaria se poate obtine doar pentru societati comerciale, inregistrate in Bulgaria. Firma trebuie sa aiba ca obiect de activitate: transporturi rutiere de marfuri.

Pentru obtinerea unei licente de transport, daca societatea nu este inregistrata in Bulgaria, este necesara infiintarea unei firme in Bulgaria. Aceasta trebuie sa fie inregistrata ca operator de transport rutier de marfa si sa aiba obiectul principal de activitate in domeniul transporturilor, dar si sa dovedeasca capacitatea financiara (asigurare) si competenta profesionala (angajare personal calificat). Actele pentru obtinerea licentei de transport trebuie sa fie depuse la Autoritatea Rutiera Bulgara (DAI).

Angajarea unei persoane desemnate: Pentru a obtine o licenta de transport, este obligatorie angajarea unei persoane, responsabila cu activitatea de transport. Aceasta trebuie sa indeplineasca anumite cerinte, trebuie sa aiba certificat de pregatire profesionala in domeniul transporturilor si sa prezinte un cazier judiciar. De asemenea, aceasta trebuie sa aiba un contract de munca, care poate fi cu norma intreaga sau partial de minimum 2 ore pe zi si trebuie sa ramana angajata in firma permanent. Daca contractul de munca va fi reziliat, licenta de transport se va retrage. Persoana desemnata poate fi angajata in maxim doua firme.

Autovehiculul, pentru care se obtine licenta, trebuie sa fie inmatriculat in Bulgaria. Licenta nu este necesara daca sarcina este pana la 1,5 tone sau masa totala maxima autorizata este pana la 3,5 tone. Autovehiculul poate fi inchiriat, dar, pentru acelasi autovehicul licenta poate fi obtinuta doar de o singura firma, nu de mai multe.

Incheierea unor contracte de servicii auxiliare: Pentru a obtine o licenta de transport, este necesara incheierea unui contract de servicii cu un service auto, un garaj si un mecanic pentru inspectiile tehnice. Aceste contracte sunt necesare pentru asigurarea serviciilor de intretinere si reparatie necesare autovehiculelor.

Incheiere asigurare licenta de transport: Pentru a obtine o licenta de transport este obligatorie incheierea unei asigurari - polita de asigurare a capacitatii financiare si raspunderii operatorilor de transport rutier, destinata operatorilor de transport rutier.

Conditii pentru obtinerea licentei de transport in Bulgaria:

 • firma inregistrata in Bulgaria ca operator de transport rutier marfa (vezi infiintare firma Bulgaria)
 • dovada capacitate financiara - asigurare - (oferim servicii si in domeniul asigurarilor)
 • dovada competenta profesionala - contracte de munca (angajare personal calificat) - detinem baza de date cu personal calificat in domeniul transporturilor.
 • contracte incheiate pentru servicii adiacente: service auto, garaj, mecanic pentru inspectiile tehnice periodice
 • dovada (chitanta) DAI pentru plata taxa licenta

Obtinerea licentei dureaza max 30 zile (in aceasta perioada este suspendat dreptul de utilizare a autovehiculelor implicate).

Depunerea documentelor la Autoritatea Rutiera Bulgara (DAI): pentru a obtine o licenta de transport este necesara depunerea tuturor documentelor solicitate la DAI - institutia responsabila pentru eliberarea licentelor de transport in Bulgaria.

Licenta de transport este valabila pentru o perioada de 5 ani, dar in fiecare an este necesara prezentarea, in vederea verificarii, unor documente pentru mentinerea validitatii licentei.

Deschidere cont bancar in Romania

O firma inregistrata in Bulgaria poate sa deschida un cont bancar in Romania ca persoana nerezidenta. La deschiderea unui cont bancar pentru persoane juridice e nevoie de o serie de documente. Numarul si felul acestora variaza de la banca la banca. In mod normal pentru deschiderea unui cont la o banca din Romania sunt necesare urmatoarele documente:

 • Certificatul constatator, legalizat si tradus in limba romana
 • Actul constitutiv (Statutul) firmei, legalizat si tradus in limba romana (uneori se accepta si traducere legalizata, facuta in Bulgaria.
 • Certificat de rezidenta fiscala (se obtine in 7 zile)
 • Certificat de inregistrare in scopuri de TVA.
 • Certificat fiscal ca firma nu are datorii in Bulgaria.
 • Scrisoare de bonitate de la banca principala din Bulgaria.

Va putem ajuta in obtinerea rapida a tuturor documentelor, solicitate de bancile din Romania.

Vanzari de firme gata infiintate si inregistrate in scop de TVA.

In Bulgaria, puteti achizitiona o afacere deja infiintata prin intermediul unui transfer de proprietate. Acest lucru poate fi realizat prin cumpararea unei societati care a fost infiintata, dar care nu a avut niciodata activitate. Procesul complet ar trebui sa dureze aproximativ 3 - 4 zile lucratoare.

 • Alegeti numele societatii din oferta noastra si furnizati-ne un document care sa contina datele dvs. (nume, adresa, etc.)
 • Noi vom pregati toate documentele necesare, inclusiv contractul de cesiune parti sociale.
 • Semnati documentele in fata unui notar si de acel moment puteti sa actionati ca administrator al societatii.
 • Noi vom depune documentele de modificare si, in cele din urma, va vom pune la dispozitie certificatul constatator si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA ale societatii.
diverse servicii

Finantare fonduri europene Bulgaria prin Broya Group

Fondurile europene sunt surse de finanțare disponibile pentru firmele din Bulgaria care doresc să investească în proiecte care contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării. Aceste fonduri sunt finanțate de Uniunea Europeană și sunt gestionate de guvernul din Bulgaria, iar criteriile de eligibilitate și procesul de solicitare a finanțării variază în funcție de program.

Finantare fonduri europene Bulgaria prin Broya Group

Dezvoltarea de noi produse sau servicii inovatoare

Investiții în cercetare și dezvoltare, lansarea de noi produse sau servicii pe piață și crearea de noi locuri de muncă.

Dezvoltarea de afaceri durabile

investiții în proiecte de mediu, cum ar fi instalarea de sisteme de energie regenerabilă sau implementarea de practici de afaceri durabile.

Dezvoltarea de afaceri în zonele rurale

finanțare pentru afaceri care activează în zonele rurale și care au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta și a crea locuri de muncă în aceste zone.

Dezvoltarea de afaceri în domeniul tehnologiei informației și a comunicațiilor

finanțare pentru afaceri care activează în domeniul tehnologiei informației și a comunicațiilor.

Dezvoltarea de afaceri în domeniul sănătății

finanțare pentru afaceri care activează în domeniul sănătății, cum ar fi spitalele, clinicile sau farmaciile.

Modernizarea afacerilor

investiții în echipamente și tehnologii moderne, îmbunătățirea proceselor interne ale afacerii și creșterea eficienței.

Dezvoltarea turismului

investiții în dezvoltarea de atracții turistice, îmbunătățirea infrastructurii turistice și promovarea destinațiilor turistice.

Dezvoltarea de afaceri în domeniul energiei regenerabile

finanțare pentru afaceri care activează în domeniul energiei regenerabile și care au nevoie de sprijin pentru a-și dezvolta proiectele.

Dezvoltarea de afaceri în domeniul industriei creative

finanțare pentru afaceri care activează în domeniul industriei creative, cum ar fi designul, muzica, filmul sau literatura.

Dezvoltarea de afaceri în domeniul culturii și patrimoniului

finanțare pentru afaceri care activează în domeniul culturii și patrimoniului, cum ar fi muzeele, teatrele sau bibliotecile.

Consultanta finantare fonduri europene

Broya Group se adreseaza afacerilor și firmelor care doresc să investească în proiecte și care au nevoie de sprijin pentru a accesa finanțarea disponibilă prin intermediul fondurilor europene. Suntem aici pentru a vă ajuta să atingeți obiectivele de dezvoltare și să accesați finanțarea disponibilă prin intermediul fondurilor europene din Bulgaria.

Dezvoltam afaceri prin fonduri europene!

Identificarea programelor de finantare

Pentru accesarea fondurilor nerambursabile în Bulgaria pentru un proiect specific, trebuie ales programul de finanțare potrivit și verificarea afacerii dacă este eligibilă pentru accesarea fondurilor si depunerea unei cereri de finanțare prin intermediul programului ales.

Procesul de evaluare a cererilor de finanțare poate dura câteva săptămâni sau chiar luni, în funcție de programul de finanțare și de complexitatea proiectului.

Asistenta permanenta pentru proiectele admise

Ca parte a serviciilor noastre, oferim asistență pentru identificarea programului de finanțare potrivit, verificarea eligibilității afacerii și depunerea cererilor de finanțare si oferim sprijin in toate aspectele administrativ-juridice legate de procesul de accesare a fondurilor europene.

De-a lungul anilor, am ajutat numeroase afaceri și companii să acceseze fonduri europene în Bulgaria și să își atingă obiectivele de dezvoltare si ne mândrim cu o rată de succes foarte bună.

Consultanta de specialitate

În plus, ne diferențiem de alți furnizori de servicii de accesare a fondurilor europene prin experiența noastră și cunoștințele noastre în domeniu.

Membrii echipei noastre sunt specializați în domenii precum economia, afacerile, managementul proiectelor sau domeniul social și au o bogată experiență în accesarea de fonduri europene în Bulgaria.

De fiecare data, ne străduim să oferim o atenție individualizată fiecărei afaceri care ne contactează.

Înțelegem că fiecare afacere are nevoi și obiective specifice și adaptăm serviciile noastre în consecință.

Sperăm că aceste informații v-au fost utile, așteptăm cu interes să stam de vorba.
Dacă sunteți interesați să accesați fonduri europene în Bulgaria și aveți nevoie de sprijinul nostru, nu ezitați să ne contactați.